Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΚΕΛΟΣ

Δεν μπορώ να μην χαιρετήσω την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου του ανηψιού μου Νικόλα από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, όπως δεν μπορώ να κρύψω την υπερηφάνειά μου για το τάλαντο του. Ιδού τα δικά του λόγια. Πιστεύω πως αξίζει να τον διαβάσετε...

Καλοί μου φίλοι/φίλες,


Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κυκλοφορία του βιβλίου μου με τον τίτλο Βασιλιάς ΙΚΕΛΟΣ απο τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.


Λιγα λόγια για το βιβλίο Βασιλιάς Ικελος


Κεντρικό πρόσωπο, είναι ο Αλέξης Κ. Ένας άνθρωπος που έκανε μια απλή σκέψη. Να συνεχίσει την καριέρα του μόνιμου στο Πολεμικό Ναυτικό, να ζήσει μια σταθερή ζωή χωρίς διακυμάνσεις ή να προχωρήσει μέσα στην ζωή με μόνα εφόδια το γρήγορο μυαλό του; Μέσα του μια φλόγα σιγόκαιγε και τσουρούφλιζε τις σκέψεις του. Είμαι σημαντικός; Μπορώ να γίνω σημαντικός; Και τι στο καλό είναι το σημαντικό στην ζωή;
Αυτές οι σκέψεις του γέννησαν ένα όνειρο που τον ακολουθούσε σε όλα του τα βήματα. Ένα όνειρο, που αν και στην αρχή τον απασχολούσε στον ύπνο του, σιγά-σιγά άρχιζε να εμφανίζεται και στην πραγματική του ζωή.
Ο Αλέξης, πήρε τις αποφάσεις του και προχώρησε στο μονοπάτι της ζωής. Χωρίς χρήματα, χωρίς κάποια πυξίδα. Η μοίρα τον έφερε να κατοικήσει στην Κυψέλη και να δουλέψει για τα προς το ζην σε ένα ραφείο. Από εκεί, μια σειρά τυχαίων γεγονότων, όπως μια απρόβλεπτη εγκυμοσύνη, μια δολοφονία, ένα χαμένο συμβόλαιο και ένας σκληρός αστυνομικός που του έχει γίνει βραχνάς, θα τον αναγκάσουν να κυνηγήσει το όνειρο και να διεκδικήσει τα χαμένα στο υπέροχο νησί της Ύδρας. Την Αρχόντισσα του Σαρωνικού.
Σε όλο του το ταξίδι ο Αλέξης θα πολεμήσει, θα νικήσει και θα χάσει. Θα χτίσει και θα γκρεμίσει. Θα αναθεωρήσει και θα σκεφτεί, θα κλάψει και θα γελάσει. Όπως είναι η ζωή του καθενός μας, πολυπρόσωπη, πολύχρωμη και απρόβλεπτη, έτσι και ο Αλέξης θα ζήσει, θα αναγνωρίσει, θα χαθεί και θα ανακαλύψει.


Τέλος η ανάσταση και αποκωδικοποίηση του ονείρου.. Ποιος είναι ο Βασιλιάς Ίκελος;
Τελικά, ίσως το πιο σημαντικό στον Αλέξη να είναι ότι έχει όνειρα..


Σύντομα θα βρίσκεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.


Περισσότερες πληροφορίες όπως και κριτικές θα βρείτε στο site μου http://nkarakasis.blogspot.com και στο facebook.
Σας ευχαριστώ,
Καρακάσης Νίκος
--------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: