Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

Νεοπλουτισμός και ανθρώπινη βλακεία...

Έβλεπα την περασμένη εβδομάδα σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό την μεγαλομανία των νεόπλουτων του κόσμου με τις θαλαμηγούς και τα κότερά τους. Ένας εξ αυτών δεν του έφτανε μία θαλαμηγός αλλά παρήγγειλε και τρίτη (!) ακόμα μεγαλύτερη από τις άλλες δύο.
Η χλιδή και η σπατάλη...απίστευτη. Υπολογίστηκε το κόστος (μόνο) αυτών των πολυτελών σκαφών που έδειξε η Τ/Β, σε πάνω από πέντε (5) δις εκατομμύρια δολλάρια!!!
Στην συνέχεια σαν να μης μας έφτασε όλη αυτή η πρόκληση μας έδειξαν και τα μέγαρα ή τις επαύλεις των εξ ίσου νεόπλουτών ιδιοκτητών τους.
Τι να πει κανείς...; Σε μια εποχή όπου αμέτρητα εκατομμύρια ανθρώπων δεν έχουν πρόσβαση καν στο νερό, όταν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο πεθαίνουν γιατί δεν μπορούν να έχουν την "πολυτέλεια" ενός εμβολίου της ελονοσίας ή της χολέρας που στοιχίζει μόλις ΕΝΑ δολλάριο το καθένα απ' αυτά, όταν αμέτρητα πλήθη ανά τον κόσμο δεν έχουν ούτε μία κούπα ρύζι για να μην πεθάνουν από λιμοκτονία, να βλέπεις όλη αυτή την θρασύτητα του νεοπλουτισμού, αυτή την πρόκληση προς την ανθρώπινη δυστυχία, τότε τι πρέπει να σκεφτείς....;
Ας σκεφτούμε ότι μόνο τα μισά χρήματα από όλη αυτή την σπατάλη και χλιδή, δίνονταν για λογαριασμό των αναξιοπαθούντων όπου γης, πόσο ποιο διαφορετική θα ήταν η Ζωή στον πλανήτη μας. Άραγε θα υπάρξει κάποια ομάδα ανθρώπων σαν αυτή της WWF ή όποιας άλλης ανθρωπιστικής οργάνωσης που θα υψώσει την φωνή της ενάντια σ' αυτή την αναίδεια και την πρόκληση που από μόνη της αποτελεί έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας...;
Τι ζητάω ε.....; Δεν λυπάμαι που είμαι αιθεροβάμων. Δεν λυπάμαι που εξοργίζομαι με όλη αυτή την προκλητική στάση. Λυπάμαι μόνο στην σκέψη του τι μέλλει γεννέσθαι την ώρα που όλη αυτή η παγκόσμια αγανάκτηση υψώσει την δική της φωνή...
Ίσως και την γροθιά της....

4 σχόλια:

meta είπε...

Αγαπητέ κύριε Καρακάση,

δυστυχώς ο κόσμος μας έχει καταντήσει έτσι όπως τον περιγράφετε. Η ατομικότητα του καθενός υπερβαίνει το σύνολο.
Ευτυχώς όμως που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αντικρύζουν τον κόσμο κατάματα χωρίς αυταπάτες. Και ο καθένας μας έχει την ηθική υποχρέωση απέναντι στην ανθρωπότητα να υψώνει τη φωνή του όταν αισθάνεται και νοιώθει την αδικία.
Χαίρομαι όταν εσείς οι άνθρωποι του πνεύματος που γνωρίσαμε μέσα από τα βιβλία σας επισημαίνεται καθετί ενάντια στα πιστεύω σας, περνώντας ηθικά διδάγματα.
Να είστε πάντα καλά,

Μεταξία.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ καλή μου φίλη για το σχόλιο σας.
Ναι! Πιστεύω ακράδαντα πως πρώτοι εμείς που -θεωρητικά τουλάχισοτν- διακονούμαι το Πνεύμα πρέπει να υψώνουμε την φωνή και το ανάστημά μας ενάντια σε κάθε είδους αδικία που γίνεται εις βάρος των άλλων.
Ο έχων ώτα.....

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ένα πολύ απλό δείγμα: σε δείπνο μετά από κάποιο κοινωνικό-οικογενειακό γεγονός, έχοντας χορτάσει με το παραπάνω από τα διάφορα "πρώτα πιάτα", βλέπουμε να μένουν σχεδόν ανέγγιχτες οι πολλές και μεγάλες πιατέλες με το "κύριο πιάτο". Και θυμόμαστε (αλήθεια;) Εκείνον που, αφού χόρτασε με τα πέντε ψωμιά τις χιλιάδες του κόσμου, είπε στους μαθητές: "Συναγάγετε τα περισσεύσαντα κλάσματα ίνα μη τι απόληται". Πόσους τόννους τέτοιων κλασμάτων πετούμε καθημερινά;

Vasiliki Rimpa είπε...

Ολα είναι θέμα παιδείας....
αν ξεκινήσουμε από τους ίδιους μας...σιγά-σιγά θα φτάσουμε σε μια ανθρώπινη - εννοιολογικά πλέον ύπαρξη....
Προς το παρόν.....