Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Η σιωπή δεν είναι (πάντα) χρυσός...

Απίστευτο και ομως αληθινό! Ό Στρός Καν του ΔΝΤ ανακάλυψε ότι δεν υπάρχουν αποθέματα χρυσού στις ΗΠΑ. Κάποιοι τον «εφαγαν» με το δήθεν σκάνδαλο!

Ο Στρός Καν πριν λίγο καιρό ζήτησε από τις ΗΠΑ να αποδώσουν στο ΔΝΤ την οφειλομένη ποσότητα 191,3 τόνων χρυσού. Τότε η CIA απεκάλυψε ότι τα αποθέματα χρυσού των ΗΠΑ είχαν εξαφανισθεί! Τότε τον συνέλαβαν για «δήθεν» σεξουαλικό αδίκημα!

Από τη πρώτη στιγμή που άκουσα την είδηση της σύλληψης του Ντομινίκ Στρός Καν στις ΗΠΑ στις 14 Μαΐου 2011 για σεξουαλικό αδίκημα δεν το πίστεψα. Όχι πως αυτός ο κύριος ήταν «αθώα περιστερά». Για μένα κάτι δεν «κολλούσε» στην όλη αυτή την υπόθεση. Και να που και πολλοί άλλοι δεν το πίστεψαν. Μεταξύ αυτών ήταν και οι Ρώσοι πράκτορες του Ρώσου πρωθυπουργού Πούτιν. Οι πράκτορες του FDS (Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες Ασφάλειας της Ρωσίας). Ο ρώσος πρωθυπουργός που ενημερώθηκε για τη στημένη πλεκτάνη στον αρχηγό του ΔΝΤ δήλωσε ότι στηρίζει τον Ντομινίκ Στρός Κάν.

Ενημέρωσαν το Ρώσο πρωθυπουργό ότι: Συνελήφθη στις 14 Μαΐου 2011 ο αρχηγός του ΔΝΤ και παραπέμπεται για..σεξουαλικά εγκλήματα επειδή είχε στη κατοχή του αποδείξεις ότι τα κρατικά αποθέματα χρυσού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που φυλάσσονταν στο Φόρτ Νόξ αγνοούνται ή ότι έχουν εξαφανισθεί άγνωστο πότε! Ο ρώσος πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανάγνωση της αναφοράς που του έδωσε η FDS (Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες Ασφαλείας της Ρωσίας) διέταξε την ανάρτηση στην επίσημη Ιστοσελίδα του Κρεμλίνου τη δήλωση υποστήριξης προς τον Στρός Κάν.Ήταν ο πρώτος ηγέτης που δήλωσε ότι ο Στρός Καν έπεσε θύμα Αμερικανικής συνομωσίας. Τα φοβερά αυτά γεγονότα σπίλωσης του Στρος Καν «μαγειρεύτηκαν» από τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Πράγματι οι διατυπώσεις των εντονων ανησυχιών του Στρός Καν είχαν αρχίσει ένα μήνα πριν από την σύλληψη του.

Οι ΗΠΑ σαν κύριος μέτοχος του ΔΝΤ είχε την υποχρέωση να παραδώσει στο ΔΝΤ ποσότητα 191,3 τόνους χρυσού. Όμως η παράδοση αυτή «πάγωσε».

Η εφιαλτική αυτή ιστορία οσο απίστευτη και αν ακούγεται είναι αληθινή πέρα ως πέρα. Συνέβη στις ΗΠΑ. Ξεκίνησε πρίν από λίγο καιρό. Ο Ντομινίκ Στρός Καν του ΔΝΤ απαίτησε να καταβληθεί από τις ΗΠΑ στο ΔΝΤ το οφειλόμενο ποσό των 191,3 τόνων χρυσού. Η οφειλή αυτή προέκυψε μετά από τη δεύτερη τροποποίηση του Καταστατικού της λειτουργίας του Ταμείου. (ΔΝΤ). Οι Αρχές των ΗΠΑ έδειξαν μεγάλη απροθυμία. Οι πιέσεις προς τις Αμερικανικές Υπηρεσίες εκ μέρους του Στρός Καν συνεχίστηκαν. Ένα μήνα πρίν από τη σύλληψη του, αξιωματούχοι της CIA τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχουν Αποθέματα χρυσού. Τον εφοδίασαν μάλιστα και με αποδείξεις για τη μη ύπαρξη αποθεματων χρυσού. Όταν έμαθε ολες αυτές τις λεπτομέρειες ο Στρος Καν θέλησε να φύγει από τις ΗΠΑ για την Ευρώπη.Για το λόγο αυτό ενημέρωσε τους πράκτορες της Γαλλικής Ασφάλειας ότι επιθυμεί να αναχωρήσει από τις ΗΠΑ χωρίς να γίνει αντιληπτός. Οι πράκτορες τον συμβούλεψαν να αφήσει το κινητό του τηλέφωνο στο ξενοδοχείο για να μη μπορεί να εντοπίσει το στίγμα του η CIA. Ήδη υπήρχαν πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ήθελαν τη σύλληψη του. Τελικά ο Στρός Καν έκανε το μοιραίο λάθος. Ενώ βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο της Air France έκανε ένα τηλεφώνημα. Οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ τον εντόπισαν. Εσπευσαν και τον «επιασαν» προτού απογειωθεί το αεροπλάνο. Του δήλωσαν ότι υπήρχε κατηγορία σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση στη καμαριέρα του ξενοδοχείου που διέμενε. Τις επόμενες μέρες ο Στρός Κάν προσπάθησε να έρθει σε επαφή με το στενό του φίλο. Τον Αιγύπτιο Τραπεζικό παράγοντα Μahmoud Abdel Salam Omar. Του είχε μιλήσει για τις αποδείξεις που είχε πάρει από τη CIA. Τελικά οι Αμερικανικές Αρχές συνέλαβαν και τον Αιγύπτιο Τραπεζίτη. Τον κατηγόρησαν και αυτόν για σεξουαλικό αδίκημα.

Ξεφυλλίζοντας τον «ΤΥΠΟ » στο Διαδίκτυο δύο περίπου μήνες πρίν από όλα αυτά
ειδα την «επίθεση» που είχαν κάνει κάποιοι στο πρόσωπο του Στρός Καν. Τον αποκαλούσαν «πορνόγερο». Τον παρουσίαζαν σαν εκφυλο. Σαν γυναικά που δεν αφήνει «θηλυκιά γάτα» ήσυχη. Σίγουρα κάποιοι «προετοίμαζαν» τη Κοινή Γνώμη για να γίνουν πιστευτά όλα τα Σενάρια. Για να μην διερωτηθεί ο κόσμος αν είναι αλήθεια όλα αυτά που του καταμαρτυρούν. Και πότε έγιναν όλα αυτά; Αμέσως μετά που «έμαθε» από αξιωματούχους της CIA ότι δεν υπήρχαν αποθέματα χρυσού στις ΗΠΑ. Το μεγάλο λάθος του Στρός Καν ήταν που πίεσε με αναφορές τις Αμερικανικές Υπηρεσίες.. Ενοχλημένοι ολοι αυτοί που βρισκόταν πίσω από την «εξαφάνιση» των Αποθεμάτων Χρυσού έδρασαν αμέσως. Όμως η μεγάλη γκάφα της CIA ήταν που εστειλε μερικούς αξιωματούχους της στον Στρός Καν για να τον ενημερώσουν ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΥΣΟΣ. Παράλληλα η άλλη γκάφα που έκαναν ήταν να του δώσουν αποδείξεις για τα λεγόμενα τους.

Αρκετό καιρό πριν από αυτά τα γεγονότα ένα κορυφαίο στέλεχος του Αμερικανικού Κογκρέσου ο Ron Paul είχε εκφράσει ανοιχτά τις έντονες επιφυλάξεις του σχετικά με τα Αμερικανικά αποθέματα χρυσού. Μάλιστα ζήτησε τη καταμέτρηση και τον ελεγχο της ποσότητας χρυσού που υπάρχει στο θησαυροφυλάκιο. Το αίτημα του ομως απορρίφθηκε! Ένα άλλο γεγονός που έγινε το 2009 αποσιωπήθηκε. Είχε γίνει τότε μια αποστολή χρυσού προς τη Κίνα μετά από μια συμφωνία δανεισμού των ΗΠΑ από τους Κινέζους. Κατά τον γενόμενο εργαστηριακό ελεγχο της ποιότητας εντοπίστηκαν αρκετοί πλαστοί ράβδοι χρυσού . Ολοι αυτοί έφεραν αριθμούς εκ των παλαιών αποθεμάτων χρυσού στο Φορτ Νόξ των ΗΠΑ.

Μετά από αυτά τα γεγονότα η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια της από 0,25% σε 3,50%. Το τραγικό της υπόθεσης αυτής είναι ότι ο Αμερικανικός λαός αφέθηκε ανημέρωτος. Εντελως απροετοίμαστος για μια ανευ προηγουμένου επικείμενης οικονομικής καταστροφής που μπορεί να συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Βέβαια ο πρόεδρος Ομπάμα προσπαθεί να επιβάλει Νέο Κανόνα χρυσού οπου η μια ουγγιά χρυσού θα εχει αξία 8.000 περίπου δολαρίων. Θα προλάβει όμως;

Δεν υπάρχουν σχόλια: