Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Παρακαλω διαβάστε το....Το αναδημοσιεύω....

Παρακαλώ διαßάστε!…Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερµανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη µας.
Απίστευτος διάλογος στο γερµανικό περιοδικό Stern
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, µε τίτλο «Αγαπητοί µας Έλληνες», δηµοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερµανικού εßδοµαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: …
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερµανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχηµείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονοµίες, απεργούν».
Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουµε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εµείς έχουµε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταµείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός ßοήθησε µέχρι τώρα µε τη θέλησή του, σε τέτοιο ßαθµό, και για τόσο µακρύ διάστηµα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριßοί µας φίλοι.
Το ζήτηµα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε µόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εµάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, µιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε µέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα µεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαµε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραµµά του, όµως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν’ απεργείτε. Μη µας λέτε λοιπόν, ότι µόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δηµοκρατία κι’ ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυßερνά κι’ εποµένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηµατίζεστε, ν’ αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρµένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα µας πείτε, ßεßαίως, ότι κι’ εµείς οι Γερµανοί δεν είµαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι’ έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που µας είχαν δείξει το δρόµο της Δηµοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονοµίας. Τώρα µας δείχνετε και πάλι το δρόµο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόµος. Κι’ από το σηµείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συµπατριώτη µας:
Αγαπητέ µου Walτer Wuellenweber, ονοµάζοµαι Γεώργιος Π. Ψωµάς. Είµαι δηµόσιος λειτουργός κι’ όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συµπατριωτών» σου (µου) και άλλων «συµπατριωτών» σου (µου) αναφέρουν, ως ßρισιά και µε περίσσεια χλεύη. Ο µισθός µου είναι 1.000. Το µήνα, όχι την ηµέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει, να νοµίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.
Από το 1981 ανήκουµε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουµε παραχωρήσει µε αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι µας δώσατε, το 40% περίπου των αµυντικών εξοπλισµών µας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών µας, την κατασκευή 2 µεγάλων αεροδροµίων καθώς και πολλών χιλιοµέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να µε συγχωρέσεις. Σηµειώνω, πως είµαστε από τους µεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.
Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται µόνο η πολιτικοί µας γι’ αυτή την καταστροφή. Ένα µεγάλο µέρος της ευθύνης έχει και µια εταιρία γερµανικών κυρίως συµφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαµßάνει, όπως λέω παραπάνω, δηµόσια έργα (ßλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερµανικά ναυπηγεία, τα οποία µας πούλησαν κάτι υποßρύχια, που γέρνουν. Είµαι σίγουρος, ότι εσύ δεν µε πιστεύεις ακόµα, αλλά δείξε λίγο υποµονή και περίµενε, διάßασέ µε, κι’ αν δεν σε πείσω, τότε διώξε µε από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευηµερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.
Λοιπόν Walτer, µισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσµίου Πολέµου, από τότε που η Γερµανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.
Οι οφειλές αυτές, που µόνον η Γερµανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουµανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:
α) Σε χρέη ύψους 80 εκατοµµυρίων γερµανικών µάρκων, από τον Α΄ Παγκόσµιο Πόλεµο.
ß) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο µεσοπόλεµο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε ßάρος της Γερµανίας.
γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατοµµυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερµανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ’ Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατοµµυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύµµαχοι.
ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερµανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσµένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωµένων σε µάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερµανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
στ) Στην ατίµητη ηθική προσßολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόßληµα δεν είναι οικονοµικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.
Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και µένα µε πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο µε πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για µένα και τους «συµπατριώτες» σου, τους Έλληνες !
Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερµανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαµßάνονται σχεδόν όλοι οι γερµανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγµατοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.
Ξέρεις Walτer, σύντοµα δε θα µπορώ ν’ αγοράζω Γερµανικά προϊόντα, γιατί δεν θάχω λεφτά. Εγώ Walτer µεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω . και µην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, . είµαστε ακόµα πολλοί παλιοί, για να τους ßοηθήσουµε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση . αλλά εσείς ßρε Walτer, . τους ανέργους σας, που θα δηµιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιµετωπίσετε;
Πες µου σε παρακαλώ . έχω απορία: εµείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουµε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι’ απ’ όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερµανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συµπατριώτες). Πρέπει να φύγουµε, για να σωθούµε από µια Ένωση, κατ’ επίφαση. Από µια οµάδα κερδοσκόπων. Από µια οµάδα, στην οποία είµαστε συµπαίκτες, όσο καταναλώναµε τα προϊόντα των συµπαικτών !
Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταµατήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συµµαχικά προϊόντα, γιατί, . δεν µπορούν και δεν πρέπει ! … Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταµατήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα µπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, ßρε αδερφέ, τι να κάνουµε !
Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουµε και κάποιες άλλες «λεπτοµέρειες» . αν µου επιτρέπεις ßέßαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής µου. Ξέρεις ßρε φίλε Walτer, θέλω να µου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ µου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ ßεßαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που ßρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώµης! Τα θέλω τώρα, που µπορεί να πεθάνω, . αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες µου !
Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Σ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: