Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Σεπτέμβρης...

Ήταν και αυτός ένας γεμάτος από οδοιπορίες μήνας. Εξ ου και η "απουσία" μου απ' αυτές τις σελίδες.Και ακόμα τρέχω στις διάφορες υποχρεώσεις που θέλοντας και μη πρέπει να δίνει κανείς το παρόν γιατί αλλιώς παύει να είναι κοινωνικόν ζώον!
Η αυλαία αυτού του μήνα θα κλείσει με την γιορτή των 30 χρόνων των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ που θα γίνει στις νέες εγκαταστάσεις της Εταιρείας στην Μεταμόρφωση Αττικής, όπου είχα την ευκαιρία να επισκευθώ πριν λίγες ημέρες για πρώτη φορά. Ένα σύγχρονο κτίριο υψηλής αισθητικής έτσι όπως πρέπει να είναι το συνολικό προφίλ και παρουσία ενός σύγχρονου συγκροτήματος που φιλοξενεί και υπηρετεί την Λογοτεχνία.
Χάρηκα που είδα παλιούς και γνώριμους φίλους-συνεργάτες, οι περισσότεροι των οποίων αν και "αφανείς" πίσω από τα γραφεία τους, εν τούτοις προσφέρουν ένα μεγάλο μέρος από την διεργασία του να φτάσει στα χέρια του κοινού ένα βιβλίο ολοκληρωμένο αισθητικά και ποιοτικά.
Μα τα γεγονότα τρέχουν γύρω και δίπλα μας. Εκλογές, ντι-μπέϊτ, φωνασκίες τηλεοπτικές, ακατάσχετες φλυαρίες που σχεδόν κανένας δεν παρακολουθεί πλέον, υποσχέσεις και λόγια του αέρα.... Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν, για να χρησιμοποιήσω την πιο κόσμια έκφραση αυτής της λαϊκής ρήσης. Και επειδή εμείς οι Έλληνες είμαστε ακατανόητοι στις επιλογές και τις αντιδράσεις δεν θα εκπλαγώ καθόλου από το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών. Είμαστε ικανοί για τα πιο εξωφρενικά... Γελάω λοιπόν προκαταβολικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: