Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Κύριε Καρακάση,

Ευχαριστώ που με τιμάτε με την απάντησή σας.
Δεν αναφέρθηκα στα άλλα δύο βιβλία που είναι σε άλλες εκδόσεις.
Το βιβλίο σας "Πορτραίτα σε θρυμματισμένο καθρέφτη", για μένα προσωπικά είναι το πιο δυνατό βιβλίο.
Υποκειμενικά πάντα μιλώ με την ιδιότητα του αναγνώστη.
Δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό κείμενο… γραμμένο απλοϊκά… μυθιστορηματικά… και να μου γκρεμίζει τη ψυχή… τα δεδομένα της ψυχής και να μου τα ξαναχτίζει.

Είναι το συναίσθημα που μου έχει αφήσει αυτό το βιβλίο… και δε σας κρύβω ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν στιγμές πτώσης –όπως πιστεύω ότι συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο– που η ανάγνωση της δύναμης που ενέχει αυτό το βιβλίο μου δίνει το καλύτερο σκούντημα για ανάταση και πάλι.

Πάντα υποκειμενικά διότι πιστεύω, ο κάθε αναγνώστης παίρνει αυτό που μπορεί να πάρει… στο χρόνο που διαβάζει κάποιο βιβλίο.

Στο… "Ένας Ίκαρος ήταν αρκετός "… υπάρχει η λεζάντα (ας μου επιτραπεί η έκφραση) μυθιστόρημα… για μένα είναι η πραγματικότητα που ζούμε… και την πνίγουμε μέσα από δήθεν συμπεριφορές… για να μην ταράξουμε τα ήδη ταραγμένα νερά.
Πολύ ενέργεια… σύγχρονη ενέργεια και ιδιαίτερη πλοκή μέσα στο χώρο-χρόνο.

Στέκομαι σε μια φράση σας στον Τοίχο που μου γράψατε… ότι κάθε βιβλίο σας είναι διαφορετικό… η γραφή του, και αυτή είναι η υπερηφάνεια σας.

Σας είπα από την αρχή πως υποκλίνομαι και δεν έχω δικαίωμα να μιλήσω… απλά μιλώ σαν αναγνώστρια… δεν τοποθετώ χαμηλότερα των προσδοκιών μου –μετά από ότι δικό σας έχω διαβάσει, τον Βιολονίστα, απλά διάβασα το πιο ήρεμο έργο σας… σα να βρισκόμουν σε ένα κλειστό λιμάνι με απόλυτη άπνοια…
Μόνο αυτό το σημείο μου έκανε εντύπωση και αυτό ήθελα να σας εκφράσω.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο που μου διαθέτετε, σας είμαι ευγνώμων για τη πνευματική τροφή που προσφέρεται.

Πάντα πιστή σας αναγνώστρια

Σας χαιρετώ
Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια: