Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ανάμειχτα αισθήματα "πέρασαν" μέσα από τις οθόνες με την χθεσινή αναμετάδοση των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακροπόλεως. Συγκίνηση, υπερηφάνεια, πικρία και θλίψη για τις μεγάλες "απουσίες".... Ήταν μια καταπληκτική τελετή, ιδιαίτερα φορτισμένη για εμάς τους Έλληνες όπου γης, μιας και η οικουμένη είδε -και ιδίως αυτοί που δεν μπόρεσαν ποτέ να έρθουν στην Ελλάδα- τι ήταν και τι συμβολίζει το ιστορικό παρελθόν μας, τι είναι η "άλλη" Ελλάδα και η συμβολή της στον Πολιτισμό του Κόσμου.
Πολλοί και οι χθεσινοί "συμβολισμοί", ελπίζω και εύχομαι δε οι Κυβερνήτες αλλά και Πολίτες του Κόσμου να κατάλαβαν και να εννόησαν πολύ περισότερα απ' όσα ειπώθηκαν.
Παρακαλώ τον Θεό να μου δώσει χρόνο για να δω την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στη θέση που τους αξίζει και τους πρέπει.

2 σχόλια:

Anastasios είπε...

Τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, όπως πληροφορούμαι, έχουν αρχίσει να συνδέονται με την φλόγα για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η εν λόγω επιχειρηματολογία.

Κ. είπε...

Καλημέρα!

ΠΟλύ ωραίο το post σας. Θα περιμένω να ανεβείτε για να πάμε βόλτα στο μουσείο μαζί. Θα σας στείλω και τις αφίσες μας για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα καθώς και σχετικό βίντεο. Διορεγανωτής της ειρηνικής διαμαρτυρίας είναι ο Αλέξης Μανθεάκης (σύζυγος της συγγραφέα μας Δήμητρας). Σας φιλώ

κλειώ