Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΦΙΛΙΕΣ....

Σε τούτο το μικρό ταξίδι Πάτρα-Κυπαρισσία, πέρα από έναν σεβαστό αριθμό αναγνωστών που είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά και να μου δωρήσουν την φιλία και την εκτίμηση τους, πρέπει να προσθέσω ονομαστικά λίγους μα πραγματικά εκλεκτούς φίλους.
Πρώτα το ζεύγος Γεωργίου και Ντέπης Μαντά (συγνώμην που στις άλλες αναρτήσεις μου την έγραψα Πέγκυ...) δημιουργούς αυτού του πανέμορφου ξενοδοχείου που αναφέρθηκα ήδη, αλλά και το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ που διευθύνει η κυρία Μαντά με αξιοσύνη και αγάπη.
Μετά τον Δημήτρη Αβδάλα και την γλυκύτατη σύζυγο του στην Κυπαρισσία που μας σκλάβωσαν κυριολεκτικά με όσα έκαναν για να μας προσφέρουν όχι μόνο από τις ομορφότερες παρουσιάσεις των βιβλίων μας που έχουμε ζήσει με την Λένα, αλλά και για την συνολική προσφορά τους στην μικρή αυτή -αλλά και πανέμορφη πόλη- της Πελ/σου.
Επαναληπτική διαπίστωση:
Η περιφέρεια "διψά" και αποζητά με πολύ μεγαλύτερη ζέση τους δημιουργούς όλων των τεχνών και ξέρει πως να το αποδεικνύει, με την αγάπη, τον ενθουσιασμό, αλλά και τον σεβασμό με τον οποίο μας αντιμετωπίζει και μας φιλοξενεί. Εύχομαι ειλικρινά να μπορέσω να επιστρέψω στην Κυπαρισσία που κέρδισε ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς μου και απ' αυτή την μικρή σελίδα θέλω να πω ένα ακόμα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους.
Κανονικά δεν θάπρεπε σε τούτη την ανάρτηση να γράψω για το ζεύγος Γιώργου και Λένας Μαντά. Αλλά το κάνω για να προλάβω την Λένα από το ν' αρχίσει να με...γκρινιάζει.
Ήταν η πρώτη φορά που συνταξιδέψαμε σε τούτη την μικρή περιοδία και είχαν το βάρος να κουβαλούν έναν....γεροπαράξενο σαν και μένα! Μα ήταν τούτο το μικρό οδοιπορικό ότι καλύτερο έχω ζήσει από όλες τις περιοδίες μου. "Ξεμωράθηκα" κυριολεκτικά από το αστείρευτο χιούμορ και των δύο -ιδίως του Γιώργου- και μοιάζαμε και οι τρεις μας, λες και κάναμε συνεχώς σκανδαλιές σε καμιά παιδική χαρά!!! Χαρήκαμε ομότιμα τους νέους ή παλιούς φίλους, ζήσαμε και μοιραστήκαμε πολλές χαρές και συγκινήσεις και λυπηθήκαμε που τελείωσε τόσο σύντομα αυτό το αγνό πανυγήρι των τριών μας!
Και να προσθέσω ότι μας έλειψε η συντροφιά της Πόπης Γαλάτουλα και του Σπύρου, έτσι για να συμπληρωνόταν το εκρηκτικό αυτό κοκτέϊλ και μιας και το έγραψα, πρέπει να συνθέσω ένα ηδύποτον με το όνομα G-L..... Επί το ελληνικότερον Γιώργος και Λένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: