Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΠΑΤΡΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Επιστρέψαμε σπίτια μας μετά από ένα 2ημερο κατάφορτο από υπέροχες αναμνήσεις.
Μαζί με την Λένα Μαντά, πρώτα στην ΠΑΤΡΑ στο βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ όπου παρουσιάσαμε το "Έρωτας σαν βροχή" καί τον "Βιολονίστα", απολαμβάνοντας εκτός των άλλων την εξαίρετη φιλοξενία της Κυρίας Πέγκυς Μαντά.
Στην συνέχεια βρεθήκαμε στην Κυπαρισσία -για πρώτη φορά- όπου μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη στο βιβλιοπωλείο ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, όπου δύο νέοι άνθρωποι έχουν στήσει μια θαυμάσια γωνιά για το βιβλίο και οι οποίοι μας υποδέχτηκαν...με καταστόλιστο τον δρόμο (που κατάφεραν να τον κάνουν πεζόδρομο για χάρη μας!!!!) με μπουφέ αναψυκτικών αλλά και...μεζέδων για τα...μεθεόρτια της παρουσίασης γιατί έτσι είδαν την παρουσία μας δίπλα τους!
Και ήταν πράγματι μια γιορτή! Η Λένα Μαντά, άστραψε και βρόντηξε αλλά και εγώ δεν πήγα πίσω. Μέχρι που διασταυρώσαμε τα ξίφη μας μετά από ερώτηση που δεχτήκαμε σχετικά με το αν συμφωνούμε για το...ηλεκτρονικό βιβλίο ή όχι!
Η εκδήλωση ήταν στις 20.30 και καταφέραμε να φύγουμε μόλις στις....23.30 αφού "πιάστηκαν" τα χέρια μας να υπογράφουμε βιβλία και ν' απαντούμε σε επιπλέον ερωτήσεις από τους ευγενέστατους φίλους της πόλης που ήρθαν και μας τίμησαν και από αμέτρητα νέα παιδιά - η πιο ευχάριστη έκπληξη- που δίψαγαν όχι από την ζέστη, αλλά από επιθυμία να "μάθουν" κάτι παραπάνω από όσα είχαν ακούσει στην παρουσίαση. Ήταν ένα καταπληκτικό ακροατήριο που μας άφησε άριστες εντυπώσεις.
Θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο και τους δύο αντιδημάρχους της Κυπαρισσίας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και όλους τους υπόλοιπους φίλους που έχουμε εκεί και πάνω απ' όλα στο ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ που έδειξαν πως εκεί....στην "άλλη" Ελλάδα ζει και υπάρχει ένας άλλος κόσμος, γεμάτος ευγένεια, ειλικρινή φιλία και πραγματική Αρχοντιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: