Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΑΠΟΗΧΟΙ....

Καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, φτάνουν κατά κύματα οι εντυπώσεις των παρευρεθέντων στην παρουσίαση του "Β" αλλά και όσων δεν μπόρεσαν να παραστούν... Και καθώς καταλαγιάζει και η υπερένταση εκείνων των ωρών, διαφαίνονται πιο εύγλωτα και κάποιες στιγμές που αφήνουν την δική τους μαγεία.... Όπως π.χ. όταν ο Ν.Ταρατόρης διάβαζε το δικό του απόσπασμα και ξαφνικά ακούστηκε ο ήχος του βιολιού να παίζει από "κάπου" τον "Θάνατο του Κύκνου" του Σαιν Σάνς! Κοίταξα το κοινό που έμοιαζε εξαϋλωμένο και μαγεμένο. Λόγος και μουσική ταυτόχρονα, έμοιαζε σαν να γινόταν μια μικρή λειτουργία στον βωμό της Λογοτεχνίας! Ναί! Έτσι ήταν! Κάποια μάτια δακρυσμένα, άλλα κλειστά ταξιδεμένα τις οίδε σε ποιούς κόσμους. Κεριά που φώτιζαν ακόμα και στο ημίφως πρόσωπα μαγεμένα!
Πρόλαβα να δω το πρόσωπο της Ιωάννας από την Τεργέστη. Κρίμα που δεν μπόρεσα να την φωτογραφήσω εκείνη την στιγμή... Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό το πρόσωπο.... Η αισθαντικότητα της ανάγνωσης του Νίκου είχε κρεμάσει στα χείλη του όλο το ακροατήριο.
Εκτός από καλός σκηνοθέτης είναι και εξαίρετος ηθοποιός! Και τα κατάφερε!
Αφανής αλλά και καθόλου απών ο Τ.Τσάγκος που το μαγικό του χέρι είχε οργανώσει όλη αυτή την εκδήλωση... Και δύο σπάνιες υπογραφές που έβαλα. Η μία που μου ζητήθηκε ήταν για την πανσιόν "BAYRON" - "για τους πελάτες που έρχονται"- όπως μου είπε ο Άρης, και η άλλη για τον "Δον Πινέλο" τον παιδικό σταθμό στην Άρια Ναυπλίου για τους γονείς που πάνε και αφήνουν εκεί τα μωρά τους μέσα σε ένα μοναδικό περιβάλλον.... Ακόμα μια μικρή έκπληξη όταν μια άγνωστη μου κυρία μαζί με τον "Β" έφερε να της υπογράψω και τα άλλα πέντε βιβλία μου!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: