Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΠΕΡΙ....ΣΚΟΠΙΩΝ.

Τελείως τυχαία στο FaceBook είδα μια πρόσκληση για την Μακεδονία. Έγινα μέλος χωρίς να το ψάξω! Ω! Της έκπληξης, ανακάλυψα -ευτυχώς νωρίς- ότι ήταν σελίδα των Σκοπίων με έναν μεγαλοπρεπή χάρτη της "Μακεδονίας" και με ένα κατάπτυστο κείμενο, που προπαγάνδιζε τι άλλο την Σλαβομακεδονία τους που φτάνει μέχρι την Θεσσαλία στον νότο και μέχρι την Θράκη στα ανατολικά και βεβαίως όλη την κεντρική ΜΑΣ Μακεδονία!
Δηλώνουν ότι δεν είναι Έλληνες, ούτε Βούλγαροι, ούτε Αλβανοί, αλλά απλά Μακεδόνες!!!
Γνήσιοι απόγονοι του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου....
Πρέπει λοιπόν να ξαναγραφεί η Ιστορία μετά από 3.000 χρόνια απλά και μόνο για να διορθωθεί αυτό τεράστιο λάθος που καταχωρήθηκε στις δέλτους της. Να διαγράψουμε όλους τους αρχαίους Ιστορικούς, όλους τους φιλοσόφους, όλα τα επιτεύγματα όλες τις δυναστείες και να τα προσαρμόσουμε πάνω στις ονειροβασίες των Σκοπιανών.
Πρέπει να δεχτούμε ότι το τεράστιο έργο του Αριστοτέλη γράφτηκε στα Σκοπιανά και ότι εμείς τα υποκλέψαμε, τα μεταφράσαμε (!) στα ελληνικά και τα παρουσιάζουμε σαν δικά μας...
Πρέπει να δεχτούμε ότι ο Φίλιππος, αργότερα δε και ο Αλέξανδρος, στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Συνέδριο της Κορίνθου όπου ανακηρύχθηκαν Αρχιστράτηγοι των Ελλήνων κατά των Περσών, αμφότεροι, μίλησαν στα Σκοπιανά -άρα είχαν μεταφραστή δίπλα τους- και οι Πανέλληνες τους δέχτηκαν έτσι ακριβώς. Σαν αλλοεθνείς που μπήκαν ντε-φάκτο επικεφαλείς των Ελλήνων. Κατ' εξαίρεσιν δε, επέτρεψαν στον Φίλιππο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες αν και...Σκοπιανός!!!!
Πρέπει να δεχτούμε, ότι μετά την μάχη του Γρανικού, όταν ο Αλέξανδρος έστειλε στον Παρθενώνα τα πρώτα πολύτιμα Περσικά λάφυρα με την επιγραφή "Πάντες οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων τη θεά Αθηνά ανέθηκαν..." έκανε λάθος, αντί να γράψει "Πάντες οι Σκοπιανοί...."
Πρέπει να δεχτούμε ότι, ότι έγραψε ο Αρριανός ο Πλούταρχος και όλοι οι μεταγενέστεροι ήταν μια ιστορική απάτη για να αφανήσουν το Σκοπιανό έθνος.
Πρέπει να δεχτούμε ότι τα περίφημα "Ελληνιστικά βασίλεια" ήταν και αυτά μια ιστορική απάτη και οι Πτολεμαίοι, οι Σελευκίδες, οι Αντιοχίδες δεν ήταν παρά Σκοπιανοί βασιλιάδες!
Πρέπει τέλος να δεχτούμε, ότι και αυτός ο Ακάθιστος Ύμνος, οι Λόγοι των Μεγάλων Πατέρων της Ορθοδοξίας, ολάκερη η Υμνολογία μας, γράφτηκαν στα Σκοπιανά και τα σφετερίστηκαν οι Βυζαντινοί εις βάρος των Σκοπιανών....
Να τους πούμε ακόμη ότι το 1821 το έκαναν οι Σκοπιανοί, το έπος του 1940 το ίδιο, με άλλα λόγια ο Κολοκοτρώνης και η Μπουμπουλίνα ήταν Σκοπιανοί, όπως ο Δαβάκης και όλα τα παλλικάρια που έπεσαν στην Πίνδο ή ο Τούμπας που έφερε τον "μισό" ΑΔΡΙΑ στην Αλεξάνδρεια.
Αυτά τα ολίγα. Και μέρες που έρχονται ας σκεφτούμε ότι στις εκκλησιές μας θα ψάλουμε τον "Νυμφίο" και το "Ω! Γλυκή μου έαρ" σκεπτόμενοι ότι τους τα έχουμε κλέψει....
Αλήθεια πως λέγεται στην γλώσσα τους ο Φειδίας, ο Πλάτωνας ή ο Ρωμανός ο Μελωδός;
Απορία μου....

Δεν υπάρχουν σχόλια: