Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Η Μάγισσα!

Μια τέτοια περιοδεία με τις τόσες πόλεις, εκδηλώσεις, συμμετοχές σε συνεντεύξεις τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές, και Τύπου, υπογραφές βιβλίων, παρουσιάσεις βιβλίων και συντονισμός όλων όσων μετέχουν, συναντήσεις με βιβλιοπώλες, ξενοδοχεία, γεύματα και δείπνα, ένας αμέτρητος αριθμός λεπτομερειών που πρέπει να οργανωθούν κατά τον καλύτερο τρόπο ώστε μια τέτοια μεγάλης διάρκεια παρουσία τριών συγγραφέων (!) δεν είναι και τόσο εύκολο πράγμα.
Ε! Λοιπόν! Οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έχουν μια μικρή μάγισσα που καταφέρνει με το χαμόγελο στα χείλη να τα "κουρδίζει" όλα αυτά κατά τον πιο άψογο τρόπο.
Είναι η Πόπη Γαλάτουλα.
Και σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε να αντιμετωπίσει και τις γκρίνιες (μου καθ' ο γεροπάραξενος) τις μη αναμενόμενες αναποδιές που είναι πάντα μοιραίες, τις χρονικές υπερβάσεις πότε γιατί μια συνέντευξη αργούσε περισσότερο, πότε γιατί μας έπιανε ναυτία από τις στροφές της Ελασσώνας, πότε για το ένα πότε για το άλλο.
Η "τερατώδης" ψυχραιμία αυτού του κοριτσιού και η αντιμετώπιση όλων αυτών με την εξ ίσου τερατώδη υπομονή της, με άφησαν άναυδο. Εγώ θα είχα πάει σε φρενοκομείο ή σε Ίδρυμα Αποκατάστασης Διαλυμένων Νεύρων!
Είναι μια αληθινή μάγισσα που αντί για ραβδάκι έχει το χαμόγελο της.
Σ' ευχαριστώ Πόπη μου. Για όλα όσα έκανες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: