Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Ω! Καιροί... Ω! Ήθη...!
O Tempora O Mores!
Αυτή είναι η διάσημη Λατινική φράση (νομίζω την είπε ο Κικέρων) που συχνά ακούγεται και γράφεται όταν κάποιος θέλει να επισημάνει την κοινωνική παρακμή ή και αυτή των ανθρώπων, 'η ακόμα και τα πολλά καινοφανή ή αξιοπερίεργα που συμβαίνουν γύρω μας.
Με τον ίδιο τίτλο, η αξιαγάπητη συνάδελφος συγγραφέας κυρία Ελ.Τσαμαδού ανέβασε στην σελίδα της ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο που αφορούσε την ηλεκτρονική πώληση των βιβλίων που άρχισε να ισχύει στις Η.Π.Α. [που αλλού;], για το οποίο έλαβε πολλές και διαφορετικές απαντήσεις, ανάμεσα τους και μία δική μου με την υπογραφή Kostas.
Ξεσηκώθηκε μια μικρή θύελλα από την τοποθέτηση μου όχι εξ αιτίας των συνομιλητών, [που δεν γνώριζαν βεβαίως ότι πίσω από εκείνη την υπογραφή βρισκόμουν εγώ] αλλά από την αιφνίδια παρέμβαση κορυφαίου στελέχους της εταιρείας του εκδότου μου, που υπέπεσε σε αντιδεοντολογικό ολίσθημα, ακόμα και για τα ήθη του ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
Σε επόμενη ανάρτηση μου θα σας μεταφέρω ακριβώς το τι ειπώθηκε και κατεγράφη.
Επειδή αντελήφθην ότι δημιουργήθηκαν παρανοήσεις από τις σκέψεις που διατύπωσα, επειδή προσπάθησα -αργά εχθές το βράδυ- να ζητήσω ευγενικά συγνώμην από την κυρία Τσαμαδού για την "αναστάτωση" που δημιουργήθηκε στην σελίδα της εξ αιτίας μου, -άραγε δεν επιτρέπεται ο ελεύθερος διάλογος ακόμα και αν διαφωνούμε;- αλλά στάθηκε αδύνατον να σταλεί αυτή η συγνώμη εξ αιτίας του τείχους προστασίας που ύψωσε και επειδή τα επίμαχα σχόλια μεταξύ εμού και του εν λόγω στελέχους διεγράφησαν επίσης από την σελιδα της κ. Τσαμαδού [έχει κάθε δικαίωμα βεβαίως να το κάνει] αλλά έχω το ίδιο δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, κάνω αυτό το σχόλιο για να διευκρινίσω προς τους απορρούντας συνομιλητάς μου.
Ότι το αρχικό μου σχόλιο ΔΕΝ μπορούσε να αφορά τον κ.Ψυχογιό, πρώτον διότι μόλις προ ολίγων ημερών είχα υπογράψει όντως 3.350 αντίτυπα του βιβλίου μου στον φιλόξενο χώρο των Αφών Δεληγιάννη, και δεύτερον διότι επίσης προ ολίγων ημερών είχα αναρτήσει ευχαριστήριο μήνυμα προς ΟΛΑ τα "αφανή" στελέχη της εταιρείας που εργάζονται άοκνα και με εξαίρετη επιμέλεια για την παρουσίαση των βιβλίων μας, κάτι που επέσυρε μάλιστα την φιλόφρονα παρέμβαση της κ. Κλεώς Ζ.
Αυτά τα δύο γεγονότα και μόνον αναιρούν από μόνα τους την παραμικρότερη υπόνοια από τις προθέσεις μου, ότι "εβαλα στο ίδιο καλάθι όλους τους εκδότες"....
Το γεγονός και μόνο ότι τέσσερα από τα βιβλία μου φέρνουν την σφραγίδα "Ψ" φτάνει και περισσεύει για να αποστομώσει τους αμφιβάλλοντας.
Αυτά σαν πρώτη κατάθεση από μέρους μου.
Έπονται τα πραγματικώς λεχθέντα.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: