Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Χαίρομαι πάντα όταν βλέπω ή μαθαίνω για ανθρώπους άλλων ομολογιών ή θρησκειών που προσεγγίζουν με σεβασμό, παρρησία και αγάπη την Ορθοδοξία, όπως τον Ουαλλό ιερέα που παρουσίασε ο π. Αναστάσιος στην σελίδα του. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύτιμοι φίλοι της πατρίδας και του Ελληνισμού γενικώτερα.
Επιτρέψτε μου όμως με την ευκαιρία αυτή να αναφερθώ σε ένα δικό μας πρόσωπο και θα καταλάβαιτε αμέσως το γιατί.
Μοναχή Νεκταρία. Άφησε το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι και ξενιτεύτηκε στην μακρινή Ινδία για να ποιμάνει μονάχη της την ιεραποστολική έδρα που άφησε πίσω του ο π.Ιγνάτιος και σήμερα Μητροπολίτης Μαδαγασκάρης. 350 ορφανά που πρέπει να τραφούν καθημερινά, να ντυθούν, να σπουδάσουν, να εκκλησιαστούν. Συν άλλα 400 σχεδόν άτομα που περιμένουν υπομονετικά έξω από την πόρτα του ορφανοτροφείου της ιεραποστολής κάθε πρωϊ για να πάρουν μια κούπα γάλα με λίγο ρύζι...
Ίλιγγος και δέος με πιάνει με την ευθύνη αυτής της Μοναχής και το έργο που έχει αναλάβει.
Ο κάθε ένας από εμάς, μπορεί να αναλάβει την ευθύνη ενός παιδιού της ιεραποστολής και να το θρέψει για ένα ολόκληρο χρόνο με μόλις 250Ευρώ.!!
Τι άλλο να προσθέσω γι' αυτή την Απόστολο της Αγάπης...;
Τον απέραντο σεβασμό μου.

1 σχόλιο:

Anastasios είπε...

Άρχοντά μου,

Καλημέρα σας!

Κάνετε καλά που ανακινείτε το σπουδαίο αυτό θέμα.

Εμείς εδώ, από το Κοινοτικό μας Νηπιαγωγείο, υποστηρίζουμε σταθερά για πολλά χρόνια την προσπάθεια που ξεκίνησε ο π. Ιγνάτιος. Είχαμε και προσωπική επικοινωνία μαζί του.